Isprobajte
Originalni recept za čizkejk: Desert koji se ne zaboravlja!
Ako želite da napravite pravi čizkejk, morate da odvojite vreme da bi vam ovaj desert uspeo
Autor:
Sastojci za biskvit: 3 jaja; 180 g šećera; 1 vanilin šećer; 180 g brašna; 60 ml ulja; 80 ml mleka.
Sastojci za fil: 500 g mascarpone sira; 100 g šećera u prahu; 50 ml pavlake za kuvanje; 300 ml slatke pavlake; 3 lista želatina; 150 g džema od šumskog voća; 350 g zamrznutog voća (maline, borovnice); 60 g šećera; sok od jedne narandže; 3 lista želatina.
Za biskvit mikserom umutite penasto jaja, šećer i vanilin šećer pa dodajte ulje i nastavite mutiti. Potom naizmenično dodajte brašno i mleko. Podelite testo na dva dela pa ispecite dva tanka biskvita u namazanom kalupu za torte.
Pecite 15 - 20 minuta na 190 °C, zavisno o boji koju želite da ima biskvit.
Za fil potopite želatin u ledenu vodu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag (pazite da se ne pretvori u maslac). Pavlaku za kuvanje zagrejte, a kada provri, sklonite je s vatre pa joj dodajte želatin i stalno mešajte da se otopi i ohladi.