Pravićete je stalno

Najjeftinija čokoladna torta: Spoj ukusa koji će vas raspametiti! (RECEPT)

Brzinska poslastica čiji ukus nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Objavljeno: 21.01.2017. 14:43h 21:10h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Staviti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh obložen papirom za pečenje sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.

2. Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mleku koje je provrilo i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi.

3. Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mleka.

4. Penasto umutiti omekšali margarin, pa mu dodajte u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 - 3 kašike) i opet umutiti.

5. Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja.

Da bi bilo zdravo i pametno: Svako dete do pete godine mora da jede ovu hranu! (RECEPTI)