Idealno za zimu

Savršeni kolač mek kao duša: Kuglof sa čokoladom i pomorandžom! (RECEPT)

Bilo da njime menjate doručak ili uživate uz kafu ili čaj, ovaj slatkiš će vas oduševiti ukusom

Objavljeno: 15.01.2017. 13:55h 20:00h
Autor:
Foto: Thinkstock

Korak 1: Dobro oprane pomorandže stavite u hladnu vodu. Kad provri, kuvajte oko dva minuta, isperite i ponovno prokuvajte u novoj vodi. Sameljite ih u blenderu zajedno s korom. Umutite jaja sa šećerom, dodajte kašu od pomorandži, omekšali margarin i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro izmešajte u kompaktnu smesu. Izlomljenu čokoladu na kocke rastopite na pari. Deo bele smese odvojite i u nju umešajte otopljenu čokoladu. Zagrejte rernu na 180°C.

Korak 2: Kalup za kuglov premažite margarinom i pospite brašnom. Sipajte naizmenično belu i čokoladnu smesu. Pecite u rerni oko 35 minuta. Kad se kuglov malo ohladi, izvadite ga iz kalupa. Vratite ga zatim natrag, zalijte kuvanim sokom od mandarine (ili pomorandže) i šećera, te ohladite do kraja. Pre posluživanja prelijte čokoladnim prelivom.