Fantastičan dezert

Svečana čokoladna torta: Neodoljivi slatkiš sa orasima i lešnicima! (RECEPT)

Ako vam kažemo da u ovoj torti ima čak i badema, pomislićete da nema tako svečane prilike koja zaslužuje ovakvu poslasticu!

Objavljeno: 13.01.2017. 21:44h 20:26h
Autor:
Foto: Shutterstock

Priprema: Rastopiti 80 gr čokolade, pomašati sa žumancima umućenim sa šećerom i omekšalim puterom. Posebno umutiti belanca i dodati ih masi od žumanaca. Dodati malo cimeta i peći, piše Lepa&srećna.

Za fil: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i kuvati na pari. Kad masa postane gusta dodati 200 gr putera, 2 štangle otopljene čokolade i lešnik koji je prethodno prepečen i samleven.

Ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati. Premazati je odozgo i sa strane pa preliti rastopljenom čokoladom u koju je dodato malo putera ili ulja. Posuti oljuštenim i seckanim bademima.