Oduševiće vas
Torta Grofica: Gospodski dezert za svečanu priliku! (RECEPT)
Snežnobela torta daje vam bezbroj mogućnosti za kreativnu dekoraciju
Objavljeno: 10.01.2017. 15:49h
20:28h
Autor:
Autor:
Priprema: Napravite i ispecite 2 patišpanja od po 5 belanaca, 5 kašika šećera, 5 kašika brašna i malo narendane limunove kore, piše Lepa&Srećna.
Za fil pomešajte 10 žumanaca sa 100 g šećera i skuvajte na pari, dodajte čokoladu i maslac koji je prethodno izmućen sa šećerom u prahu. Dodajte vanilice. Fil lepo izmešajte i malo ukuvajte. Ređajte ovim redom: patišpanj beli, pa fil, puslice, fil, pa drugi patišpanj, fil. Tortu odozgo ukrasite šlagom.
Napomena: Listove možete poprskati šerbetom koji je spremljen od malo vode, šećera i isceđenog limunovog soka.
( Lepa&Srećna )