Oduševite ukućane i goste
Bela torta, ukras svake svečane trpeze: Bez nje nećete moći tokom praznika! (RECEPT)
Osim što je predivnog ukusa, čokoladnom glazurom možete da je ukrasite tako da bude svojevrsna dekoracija praznične trpeze
Autor:
Priprema: Zagrejte šporet na 150°C. Pomešajte brašno, šećer, umućena jaja i listiće margarina, dodajte pavlaku i umesite testo. Podelite ga na 5 delova i postepeno svaki razvaljajte i pecite svaku koru na obrnutoj strani pleha koji ste obložili papirom za pečenje, oko 10 minuta, da pečene kore ostanu bele.
U litar mleka dodajte šećer. U 2 dl razmutite gustin, vanilu i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte mu smesu s gustinom. Mešajte dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte i mikserom umutite margarin. Premazujte kore kremom i slažite jednu na druge. Na pitu stavite teži predmet kako bi se kore slepile s kremom. Na pari rastopite čokoladu, umešajte margarin i ulje, i prelijte pitu čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru dok se ne stegne.