Oduševite ukućane i goste

Bela torta, ukras svake svečane trpeze: Bez nje nećete moći tokom praznika! (RECEPT)

Osim što je predivnog ukusa, čokoladnom glazurom možete da je ukrasite tako da bude svojevrsna dekoracija praznične trpeze

Objavljeno: 14.12.2016. 18:06h 23:02h
Autor:
Foto: Profimedia

Priprema: Zagrejte šporet na 150°C. Pomešajte brašno, šećer, umućena jaja i listiće margarina, dodajte pavlaku i umesite testo. Podelite ga na 5 delova i postepeno svaki razvaljajte i pecite svaku koru na obrnutoj strani pleha koji ste obložili papirom za pečenje, oko 10 minuta, da pečene kore ostanu bele.

U litar mleka dodajte šećer. U 2 dl razmutite gustin, vanilu i vanilin šećer. Kad mleko provri, dodajte mu smesu s gustinom. Mešajte dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem dodajte i mikserom umutite margarin. Premazujte kore kremom i slažite jednu na druge. Na pitu stavite teži predmet kako bi se kore slepile s kremom. Na pari rastopite čokoladu, umešajte margarin i ulje, i prelijte pitu čokoladnom glazurom. Ostavite u frižideru dok se ne stegne.