Morate da probate

Mini kopija sarme: Hrskave ćuftice od kupusa i mlevenog mesa! (RECEPT)

Slasni zalogajčići neodoljivo podsećaju na omiljeno zimsko jelo Srba

Objavljeno: 25.11.2016. 13:53h 02:58h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Na ulju propržite iseckan crni luk i mleveno meso dok meso ne bude lepo isprženo (oko 10 minuta). Prženo meso procedite i odložite sa strane, piše Stvarukusa.rs.

2. Mesu dodajte sitno iseckan i proceđen kiseli kupus i krem sir. Sve dobro promešajte. Pokrijte smesu i držite u frižideru oko 2 sata.

3. U maloj posudi umutite jaja, a u drugu posudu stavite prezle začinjene po želji. Od smese s kupusom i mlevenim mesom oblikujte ćufte, pa ih uvaljajte u jaja, pa u prezle i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje.

4. Pecite ćufte u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 15 minuta, dok lepo ne porumene.