Recepti sa Stilom

Banatski kupus

Al se opet dobro jede, bas!

Objavljeno: 22.05.2013. 13:00h 08:40h
Banatski kupus, Foto: Shutterstock

U sitno iseckan i prženi crni luk stavite svinjsko meso iseckano na kocke i začinjeno solju, majoranom, paprikom, biberom i dobro zgnječenim čenom belog luka. Sve stavite u lonac, poklopite i dinstajte u sopstvenom soku dok ne omekša. U podmazanu i prezlama posutu vatrostalnu činiju stavite jednu trećinu kupusa, dodajte malo soli i kima. Preko toga stavite polovinu količine mesa, par kobasica naseckanih na sitne kockice i polovinu pirinča, zatim opet kupus, pa drugu polovinu istih priloga. Poslednji sloj je kupus. Na kraju sve prelijte pavlakom, pospite prezlama i dodajte malo rastopljenog maslaca. Pecite u zagrejanoj rerni oko sat vremena na 220 stepeni.

Savet Ako vam ruke mirišu na beli ili crni luk, protrljajte ih talogom od crne kafe