Bajato, prljavo, nezdravo
Bivši radnici restorana brze hrane otkrili: Šta nikada ne bi naručili, odvratne tajne posla!
Ispovesti bivših radnika restorana brze hrane pokrenute su na Reddit-u gde se mogu naći tvrdnje zbog kojih ćete još jednom razmisliti pre nego što naručite određeni proizvod
Autor:
Svi znaju da brza hrana nije najzdravija opcija, a još kad sa svojim negativnim iskustvima u pripremi brze hrane uskoče bivši radnici, onda cela priča dobija novu dimenziju.
Ispovesti bivših radnika restorana brze hrane pokrenute su na Reddit-u gde se mogu naći tvrdnje zbog kojih ćete još jednom razmisliti pre nego što naručite određeni proizvod. Pritom, naravno, treba imati na umu da ne posluju svi restorani isto i ono što važi za jedan, ne mora nužno da važi i za drugi.
Konobari i kuvari otkrili šta nikada ne bi naručili u restoranu: Zgadiće vam se!
Među prvima su se u raspravu uključili bivši radnici McDonald’sa koji su izneli koja jela po svom iskustvu nikad ne bi naručili.
"Riblji štapići satima stoje sa strane pre nego što ih posluže."
"Radio sam u McDonald’su. Ne naručujte štapiće od ribe. Niko ih ne naručuje. Kunem se, bilo je dana kad smo ih ispekli gomilu, a onda bi ceo dan stajali sa strane dok ih neko ne naruči."
"McDonald’sov restoran u kojem sam radio držao je štapiće od ribe u užasno prljavom ormariću, a onda bi ih pržili bukvalno pet sekundi pre posluživanja."
Smučiće vam se: Kako se prave viršle! (VIDEO)
Jedan korisnik je upozorio da bi kasno uveče uvek trebalo da se držite podalje od restorana brze hrane: "Nikad ništa tamo ne bih naručio posle 22 sata. Imali smo toalet kojem je lavabo bio pred vratima. Uveče bi menadžeri brojali novac i sređivali papire, pa je u to vreme vladala anarhija. Uglavnom, više radnika bi koristilo toalet, a onda ne bi ni oprali ruke ni stavili rukavice za pripremanje hrane."
Nakon njih javili su se radnici KFC-ja i Sabveja (Subway), piše The Sun.
Jedan bivši radnik Sabveja je rekao da se piletina zapravo "kuva u mikrotalasnoj".
Drugi korisnik, bivši radnik KFC-ja, rekao da se treba suzdržati od sosova: "Uglavnom se prave od korišćenog, ustajalog ulja koje se skuplja na dnu posude tokom dana, a zatim se poslužuje mušterijama sledeći dan."
Ni najpoznatiji lanac kafeterija Starbaks nije bio pošteđen komentara. Jedna bivša radnica je napisala: "Sva hrana u Starbaksu je zapravo podgrejana smrznuta hrana. Smešno je kako mali broj ljudi to shvata. To ne znači da nije fina, jednostavno uopšte nije sveža i stravično je precenjena."