Idealno za sve na dijeti

Torta bez šećera i brašna: Ukusna poslastica za ljubitelje kestena! (RECEPT)

Ova torta od kestena i čokolade bez brašna i šećera idealna je za početnike jer je jednostavna za pripremu, a izuzetno ukusna i dekorativna

Objavljeno: 08.11.2016. 15:36h 18:28h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. 2. Odvojite belanca od žumanaca i u posebnoj posudi uz dodatak malo soli umutite belanca u sneg. U drugoj posudi umutite žumanca, kesten pire i maslac. 3.U smesu lagano dodajte polovinu snega od belanaca, rum i rastopljenu čokoladu. Sve izmiksajte te u smesu dodajte i ostatak snega. 4. Kalup za tortu premažite maslacom ili obložite papirom za pečenje, pa smesu sipajte u kalup. Pecite tortu 40 do 60 minuta.

Napomena: Torta mora ostati nešto mekša u sredini pa ako koristite trik s čačkalicom kako biste proverili da je li torta pečena - čačkalica u ovom slučaju ne treba da bude čista.

Tortu izvadite iz kalupa pustite je da se hladi, a vi pripremite glazuru. 5. Izmrvite čokoladu i otopite je na pari. Prelijte pavlakom, dodajte nekoliko kapi ekstrakta od vanile i mešajte dok ne dobijete jednobojnu, smeđu smesu. 6. Dok je smesa još vruća prelijte je preko torte, dekorišite kestenjem u čokoladi ili karameli.

Medena Kata: Slatko zadovoljstvo fenomenalnog ukusa! (RECEPT)