Recepti sa Stilom
Pikantna boranija
Recept za gurmane
Objavljeno: 22.05.2013. 12:16h
23:34h
Izvor: Gordana Simić
Izvor: Gordana Simić
Odsecite vrhove boraniji i svaku kosim rezom presecite napola, zatim skuvajte u slanoj vodi na niskoj temperaturi, vodeći računa da se ne raskuva jer bi se mešanjem raspala. Ocedite i ostavite da se ohladi. Slaninu isecite na tanke kriške i ispržite u teflonskom tiganju bez dodavanja masnoće. Baburu očistite, isecite na kocke i ispržite u preostaloj masnoći od slanine. Zatim dodajte šećer, vuster i tabasko sos. Dobro izmešajte i pospite mlevenom slačicom. Kada smesa provri, sklonite sa ringle. U vatrostalnu činiju stavite boraniju, po njoj kriške slanine pa sve prelijte kuvanim prelivom. Dobro izmešajte pa poslužite. Ukrasite po želji.
Savet U presoljeno jelo stavite jedan oljušten krompir, koji će upiti višak soli