Mekani i hrskavi

Vlaški poljupčići: Ukus istočne Srbije koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Tradicionalni domaći kolači prema receptu baka iz istočnih krajeva

Objavljeno: 22.10.2016. 22:24h 19:46h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Celo jaje umutiti sa 250 grama masti, 2 žumanceta i šoljicom mleka u kojem je prethodno razmućeno malo kvasca, sve dobro umutiti dodati brašno i zamesiti testo. Testo treba da odstoji oko pola sata.

2. Za fil umutite 2 belanceta sa 200 grama šećera u prahu, zatim dodati 200 grama mlevenih oraha. Testo podeliti na više manjih loptica. Loptice malo istanjiti i na sredini napraviti udubljenje u koje treba staviti malo fila, zatim spojiti krajeve.

3. Tako oblikovane poljupčiće staviti u pleh i peći u rerni. Kada su pečeni, svaki uvaljati u prah šećer.

Stari recept za najmekše uštipke: Uopšte ne upijaju ulje!