Preukusno

Pekmez od šipuraka: Uz palačinke ili drugi slatkiš, obavezan ove zime! (RECEPT)

Ukusan pekmez od šipurka zasladiće svaki obrok, a palačinke filovane ovom poslasticom su veoma ukusne

Objavljeno: 22.10.2016. 16:45h 13:50h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema:

1. Dobro operite šipurke, odsecite im kapice i potopite ih u vodu. Kuvajte oko dva sata, dok šipurak ne omekša da može da ispasira, piše Stvarukusa.rs.

2. Sačekajte da se malo ohladi i ispasirajte ga kroz pasirku.

3. Dobijeni sok kuvajte sa šećerom dok se ne zgusne. Potom dodajte konzervans.

4. Gotov topao pekmez sipajte u tople staklene tegle.

5. Napunjene tegle stavite u pleh i zapecite ih u rerni pola sata na 100 stepeni (tako ćete ih pasterizovati). Kad se tegle ohlade, zatvorite ih celofanom.

Počela je da seče testo na trake: Kada vidite rezultat, poći će vam voda na usta! (VIDEO)