Isprobajte
Marsovske palačinke: Bolje od bilo koje slane pite ili bureka! (RECEPT)
Kada jednom probate ovakve palačinke, nećete imati potrebu da pravite pitu
Autor:
Marsovske palačinke ovo neobično ime zaslužile su zahvaljujući svojoj zelenoj boji. Ukus je svakako vanzemaljski.
Sastojci: 500 grama spanaća; 8 jaja; 300 grama sira; 250 grama šunke; brašno; pola litra mleka; pola kafene kašike mlevenog kima; 300 mililitara pavlake; peršun; ulje; so; mleveni crni biber.
Način pripreme: Opran i očišćen spanać stavimo u šerpu sa zagrejanom vodom da se obari. Kada se obari properemo hladnom vodom. Polupamo 4 jaja, posolimo i mutimo mikserom. Ne prekidajući mešanje, postepeno dodajemo mleko i brašno dok ne dobijemo smesu za palačinke.
Stari hleb punjen kačkavaljem i belim lukom: Pet puta bolji od pice! (VIDEO)
Miksamo u blenderu spanać i vodu u kojoj se kuvao. Dodamo kim, promešamo, sjedinimo sa smesom za palačinke.
Pržimo u nauljenom tiganju.
U veći sud rendamo sir i šunku. Dodamo 2 jaja i mešamo dok se smesa ne sjedini. Filujemo palačinke, uvijamo u rolate i ređamo u vatrostalni sud.
Preostala dva jaja polupamo i dodamo pavlaku, iseckani peršun i promešamo. Ovim prelijemo palačinke. Pečemo 15 minuta na 250 stepeni. Kada bude gotovo, možemo prema ukusu preliti kečapom. Prijatno!
Originalni recept za komplet lepinju: Jede se isključivo prstima! (FOTO)