Rajska poslastica
Medena Kata: Slatko zadovoljstvo fenomenalnog ukusa! (RECEPT)
Ukoliko vam se približava neka svečanost ili jednostavno želite da ukućanima priredite kulinarski užitak, donosimo vam recept za čuvenu Medenu Katu
Autor:
Priprema: Umutite jedno jaje, mast, med, mleko i šećer. Kuvajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine. Dodajte drugo jaje i brašno.
Isecite testo na 4 dela, raširite ih i pecite na 180 stepeni dok ne postane svetlo braon boje.
Nadev: Promešajte pola mleka i pola šećera i ostavite da proključa. Dodajte brašno i preostalu količinumleka, pa sve zajedno sipajte u ključalo mleko. Zatim ostavite da se ohladi.
Uzmite prvi komad pečenog testa, preko njega namažite pola nadeva, pa ga pokrijte drugim drugim komadom. Preko njega namažite džem od šljiva i pokrijte ga trećim komadom pečenog testa. Preostali nadev namažite preko toga i pokrijte poslednjim komadom testa.
Čokoladni mafini bez šećera i brašna: Sočni, zdravi i ukusni kolači! (RECEPT)