Topi se u ustima

Domaća štrudla iz starog Srema: Uz ovaj recept ne možete da omanete!

Meka kao duša, glatka kao pamuk

Objavljeno: 10.09.2016. 19:48h 20:36h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Kockicu kvasca potopiti u malo mleka sa šećerom i malo soli. Kad naraste, sipati u posudu, izmešati sa brašnom, dodati jaje i mast, pa zamesiti testo. Testo ne sme da bude mnogo čvrsto.

2. Podelite umešenu smesu na 4 dela i oklagijom razvucite kore. Svaku koru filujte po želji i izboru: sa makom, orasima, rogačem, rendanim jabukama...

3. Preko fila poprskati malo ulja, saviti u obliku štrudle i složiti u pleh. Ostaviti jedan sat da još malo naraste, a potom peći u zagrejanoj rerni. Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.

Makarons: Najprostiji recept za najpopularni kolač!

Foto: Profimedia