Tako jednostavno

Makarons: Najprostiji recept za najpopularni kolač!

Hrskave puslice sa sočnim spojene slasnim kremom ostaviće vas bez daha

Objavljeno: 09.09.2016. 13:55h 20:42h
Foto: Profimedia

1. Zagrejati rernu na 150 stepeni. Belanca i šećer mutiti mikserom, dok ne dobijete čvrst šam. Zatim dodajte prehrambenu boju i mutite još minut.

2. Prosejte badem, šećer u prahu i so dva puta, kako biste odstranili sve moguće grudvice. Postepeno i pažljivo spojite to sa šamom od belanaca. Smesa treba da bude glatka i gusta, da se ne razliva.

3. U pleh postavite papir za pečenje, a zatim špricem oblikujte smesu u male loptice. Pecite 15-20 minuta.

4. Spojite dva kolača i nafilujte ih između. Za to možete koristiti džem ili slatku pavlaku, krem šlag ili običnu rastopljenu čokoladu.

Napravite domaći ratluk: Tradicionalni slatki zalogaj uz šoljicu kafe! (RECEPT)

Foto: Profimedia