Prste da poližeš

Čalabrca, brzinski seljački obrok: Recept koji ćete obožavati!

Sprema u roku od dva minuta i idealan je kad hoćete da zavarate glad do sledećeg pravog obroka

Objavljeno: 04.09.2016. 14:36h 11:50h
Autor:
Foto: Profimedia

Da li ste nekada čuli za izraz "čalabrcnuti"?

Ne zna se gde je ova reč nastala i kako, ali dobro znamo šta označava - pojesti nešto na brzinu.

Budući da nemamo uvek vremena da postavimo trpezu i sednemo za sto kao ljudi da ručamo, mudri ljudi izmislili su jelo pod nazivom čalabrca, koje se sprema u roku od dva minuta i idealno je da se zavara glad do sledećeg pravog obroka.

Sastojci: 300-400 g kora za pitu (dobro osušene), 1 kašika masti ili ulja, 1 l vode1 čaša mleka, 1-2 kašike kajamaka, so po ukusu.

Priprema: Vodu stavite da proključa, pa joj dodajte mast i malo soli. Kore za pitu rukama izlomite na krupne komade, stavite u dublju posudu, najbolje zemljanu, pa prelijte proključalom vodom. Kuvajte oko 5 minuta, pa dodajte mleko i kajmak.

Vaša čalabrca je spremna!

Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)

Foto: Thinkstock