Nedelja mode u Milanu za proleće/leto 2014

Gucci: Spoj sportske ležernosti i mladalačkog sekspila

Kolekcija poznate modne kuće je predstavila mnoštvo neobičnih kombinacija materijala, provokativnih krojeva i tako ušla među najzapaženije

Objavljeno: 20.09.2013. 22:02h 09:54h
Foto: AP
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: Fonet
FOTO: AP

Frida Đanini (Frida Giannini) dizajner ikonske modne kuće Guči (Gucci), predstavila je kolekciju za proleće/leto 2014. godine na Nedelji mode u Milanu. Iako je naišla na različite komentare modnih kritičara, posetiocima se dopao spoj mladalačkih komada, ležernih krojeva, providnih materijala sa ženstvenim bojama i šarama.

Čini se da je najveći deo odeće namenjen mlađoj populaciji, ženama koje vole da izlaze i spajaju nespojivo. Za svoju kolekciju Frida kaže da je nakon porođaja i izgubljene težine samo želela da svima pokaže svoje trbušnjake, te je uspeh kolekcije možda u tome što su se mnoge mlade mame prepoznale u njoj.

Iako se od modne kuće Guči očekuje nešto više klasike i dodira sa bogatom istorijom prestižne etikete, neosporno je da je neočekivan izgled kolekcije izazvao reakcije, a kako ona izgleda možete da vidite u galeriji ispod. Svakako ćete primetiti da više liči na Marka Džejkobsa (Marc Jacobs), nego na Toma Forda, ali odstupanja od pravila su ono što čini modu zabavnom.