Ukus za koji se vredi potruditi

Pita od krušaka vraća u detinjstvo: Bakin kolač koji smo svi voleli! (RECEPT)

Mi obožavamo kruške tako da smo odlučili da ih iskoristimo! Ovde se nećete namučiti, ali bitno je slediti recept. Nemojte da budete brzopleti i pustite testo da odmori preko noći. Isplatiće se

Objavljeno: 25.08.2016. 16:11h 15:40h
Autor:
Foto: Thinkstock

Priprema: Za testo prvo pomešajte brašno i prašak za pecivo, a zatim dodajte i sve preostale sastojke pazeći da je margarin hladan. Sve zajedno zamesite, ali imajte na umu da testo ne sme da bude lepljivo, pa slobodno dodajte još malo brašna. Zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odmori u frižideru preko noći.

Za nadev narendajte kruške, dodajte im malo meda, margarina i grožđica. Kuvajte desetak minuta dok ne ispari tečnost. Zatim testo prepolovite na dva dela, razvaljajte, pa stavite jednu polovinu na dno podmazanog pleha, zatim nadev, a potom ponovno obložite testo. Probodite viljuškom pre pečenja. Pecite pola sata na 180°C. Kad se ohladi, možete da pospete šećerom u prahu.

Čokoladni kolači od 3 sastojka: Slatkiš za kojim je poludeo svet! (RECEPT)