Morate da probate

Posna pica sa krompirom i maslinama: Jednostavno fantastična! (RECEPT)

Kad je jednom probate, nećete je spremati samo dok postite

Objavljeno: 19.08.2016. 14:57h 19:02h
Autor:
Foto: Profimedia

1. U posudi promešajte brašno, griz i so. U sredini napravite udubljenje, stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte šećer i 1-2 kašike mlake vode. Pokrijte posudu i ostavite oko 15 minuta na toplom da nadođe, piše Lisa.

2. Sipajte oko 1,2 dl mlake vode i zamesite glatko testo. Napravite loptu, pokrijte ponovo i ostavite 45 minuta da testo naraste. Iseckajte sitno masline.

3. Oljuštite beli luk, izgnječite ga i propržite na ulju. Umešajte origano i sklonite sa vatre. Oljuštite kuvani krompir i uzduž isecite na tanke kriške. Rernu zagrejte na 200°C. Obložite dva pleha papirom za pečenje.

4. Testo podelite na dva dela i oklagijom istanjite na dva kruga. Stavite ih na plehove i tanko pospite sa malo kaškavalja. Odozgo poređajte krompir, paradajz i masline. Poprskajte uljem, pospite ostatkom kačkavalja i pecite u rerni oko 20 minuta.

5. Zatim isprskajte preostalim uljem, pospite morskom solju i garnirajte origanom. Servirajte toplo.

Stari recept za palačinke: Tanke i mekane kao duša! (FOTO)