Slasna i hrskava

Kajmak pica od starog hleba: Bolju nikad niste probali! (RECEPT)

Najukusniji način da iskoristite bajati hleb

Objavljeno: 17.08.2016. 17:43h 20:16h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Tepsiju podmazati uljem i složiti kriške hleba, tako da se popune sve eventualne praznine. U posudi razbiti jaje, pa dodati kajmak, mleko, sir i so. Sve umutiti i preliti preko hleba.

2. Krugove kulena (ili suvomesnatog po izboru) složiti na picu. Mocarelu deblje iseći, pa staviti na picu. Odozgo posuti origanom i biberom, pa prošarati kečapom.

3. Ostaviti pola sata da odstoji da hleb upije sastojke, pa peći na 220°C oko 20 minuta.

4. Po želji, pred kraj pečenja odozgo možete razbiti i još nekoliko jaja, pa vratite u rernu da se ispeku na pici, kao i još kajmaka.

Stari recept za palačinke: Tanke i mekane kao duša! (FOTO)