Posni, slatki zalogaji
Svetogorski kolač: Hilandarski slatkiš božanskog ukusa! (RECEPT)
Poslastica koju ćete obožavati, po receptu svetogorskih monaha
Objavljeno: 14.07.2016. 22:03h
18:56h
Autor:
Autor:
1. Džem i šećer umutiti da se dobije jednolična smesa.U smesu dodati malo vode, cimet, rendanu koru od limuna i sok od pomorandže, orahe, suvo grožđe i polako, uz mešanje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
2. Dobro sjediniti mikserom i smesu preručiti u teflonski pleh (ako nemate teflonski, onda običan pleh obložite papirom za pečenje). Ako je potrebno, vlažnim rukama poravnajte površinu da bude glatka. Ubacite pleh u umereno zagrejanu rernu i pecite oko 25-30 minuta.
3. Dok je još vruć, kolač premažite sa 3-4 kašike džema od kajsije, pa ga prelijte rastopljenom čokoladom.
Hilandarski pasulj: Najlepši recept sa Svete gore!
( posnajela.rs )