Probajte što pre

Majstorski pirinač: Starinsko jelo koje obožavaju sve generacije! (RECEPT)

Lagani obrok idealan za leto

Objavljeno: 11.07.2016. 21:19h 12:10h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Paprike i paradajz iseći na kocke, a pileće meso na tanke duguljaste parčiće i ispržiti u tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. U šerpu sa provrelom vodom staviti pirinač da se kuva.

2. Isprženo meso izvaditi iz tiganja i staviti na tanjir obložen salvetom, kako bi upila višak masnoće. U istom tiganju pržiti iseckane paprike i paradajz. Dodati iseckan beli luk, šećer, mešavinu začina i senf.

3. Kada se povrće isprži, u tiganj vratiti isprženo meso. Po želji možete da dodate i pržene kobasice. Začiniti solju i biberom, promešati, pa skloniti tiganj sa šporeta.

4. Skuvani pirinač procediti i preliti hladnom vodom, a zatim dodati u tiganj i sve dobro izmešati.

Prijatno!

Sirotinjska jela koja smo obožavali: Najlepše iz bakine kuhinje! (RECEPTI)