Rajski zalogaji

Vezirove oči: Mekani, posni kolačići gotovi za pola sata! (RECEPT)

Slasne mini poslastice sa bademom idealne su uz kafu ili čaj

Objavljeno: 30.06.2016. 12:56h 22:44h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Mikserom umutite margarin, pa dodajte prethodno izmešano brašno, so i sodu bikarbonu. Dodajte vodu i nastavite da mesite testo rukom.

2. Tepsiju premažite puterom, od testa formirajte loptice i ređajte u tepsiju. Na svaku lopticu stavite po jedan badem i utisnite unutra. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

3. Pripremite šerbet - skuvajte vodu i šećer, pa dodajte limunov sok. Kada šerbet dobije željenu gustinu, sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Kolačiće potopajte u ohlađen šerbet, vadite i servirajte.

Otkriven strogo čuvani recept za baunti čokoladice!