Obavezno probajte

Švarcvald kolač: Tajni recept vrhunskih poslastičara!

Ovaj kolač se jednostavno pravi, a ukusan je kao da su ga pravili vrhunski poslastičari

Objavljeno: 25.06.2016. 12:11h 19:56h
Autor:
Foto: Thinkstock

Korak 1: Kalup premažite maslacem i pospite brašnom. Rernu zagrejte na 180° C. Penasto izmešajte maslac, šećer i vanilin šećer. Postepeno dodavajte jaja, bademe i čokoladu u prahu. Pomešajte brašno, gustin i prašak za pecivo pa dodajte u smesu.

Korak 2: Izlijte testo u kalup i pecite 30-40 minuta. Ostavite biskvit da se ohladi, pa ga vodoravno isecite nožem. Deblji, donji deo vratite u kalup i poprskajte s višnjevačom. Umutite slatku pavlaku i dodajate malo šećera.

Korak 3: Premažite biskvit slojem slatke pavlake, pa po njemu rasporedite očišćene višnje. Poklopite drugim delom biskvita, premažite ga samo slatkom pavlakom i posipajte čokoladnim mrvicama.

Kad nemate kvasac ili prašak za pecivo: Sjajna zamena koju sigurno imate u kuhinji!