Obavezno probajte

Ruska torta od oraha i lešnika: Najlepši desert na svetu!

Ovaj desert je namenjen ljubiteljima koštunjavog voća i onima koji ne broje kalorije

Objavljeno: 23.06.2016. 14:12h 18:42h
Autor:
Foto: Shutterstock

Od belanca napraviti čvrst sneg i postepeno dodavati šećer pomešan sa vanilinim šećerom i na kraju lagano umešati orahe.

U kalupu za torte ispeći 5-6 što tanjih kora za tortu u rerni zagrejanoj na 150˚C najmanje 60 min. A možete i da ispečete dve deblje kore i isečete ih na tanke listove.

Za fil umutiti pavlaku za šlag zajedno sa šećerom u prahu, vanilinim šećerom i kremfixom.

Lešnike popržiti kako bi pustili miris i korica promenila boju.

Staviti ih u seckalicu da se dobro usitne, ali voditi računa da se ne samelju. Na kraju jednostavno slagati tortu: kora - fil - lešnici i tako sve do kraja.

Staro jelo iz srca Bačke: Grenadir marš, ručak koji miriše na Srbiju! (RECEPT)