Čokoladni raj

Pijana torta, poslastica koja tera na greh: Niko se nije zaustavio na jednom parčetu! (RECEPT)

Iako je posna, ova torta će vas verovatno naterati na malo prejedanja, a u zavisnosti od toga u čijem ste društvu, možda i na bezobrazne misli

Objavljeno: 13.06.2016. 13:42h 21:50h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Izmešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i ostale suve sastojke. Na kraju dodati crno vino i dobro sjediniti smesu.

2. Peći 30 minuta na 180 stepeni. Pečenu, ohlađenu koru preseći tako da se dobiju dve kore.

3. Džem od kajsija ugrejati, pa filovati kore.

4. Premazati tortu glazurom koja se pravi od margarina i čokolade rastopljenih na pari, uz dodatak ruma ili nekog likera.

Čokoladna đavolica: Torta koja ostavlja bez daha!