Savršena poslastica

Topao i mek kao sunđer: Kolač sa trešnjama koji se topi u ustima! (RECEPT)

Mekano testo i ukusne trešnje čine savršenu kombinaciju ukusa u ovom jednostavnom slatkišu

Objavljeno: 12.06.2016. 14:41h 22:06h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Lešnike propržite na suvom tiganju, oljuštite ljusku i sameljite u secku.

2. Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, gustin i so, zalijte pavlakom i sve dobro izmešajte. Na kraju dodajte i lešnike i sjedinite.

3. Nakon što je smesa odstojala u frižideru dva do tri sata, zagrejte rernu na 135 stepeni. U međuvremenu trešnje presecite na pola i izvadite koštice. Rasporedite ih po dnu pleha koji ste prethodno podmazali, pa preko njih izlijte pripremljenu smesu.

4. Pecite oko 45 minuta, ohladite i pospite sa dosta šećera u prahu.

Zapečene pica makarone: Jelo koje morate što pre da probate! (RECEPT)

Foto: Profimedia