Analiziramo stil jedne od najvećih holivudskih zvezda u usponu

Ema Stoun: duhovita zvezda sa ozbiljnim modnim umećem

Zavoleli smo je u ''Easy A'', a onda nas je potpuno kupila u ''Crazy, Stupid Love'', da bismo se naklonili njenom talentu u Oskarom nagrađenom filmu ''Help''. Kao jedno od najsvežijih lica Holivuda, Ema Stoun, privlači pažnju svojim talentom, svojom emotivnom vezom sa kolegom Endru Garfildom, ali i svojim sjajnim osećajem za stil.

Objavljeno: 10.05.2013. 11:59h 22:52h
Tokom zimskih meseci, kapom u jarkoj boji razbijte monotoniju ostatka vašeg svakodnevnog outfita. FOTO:
Uvek smo na strani ekcentričnih cipela, te bravo za Emu koja je ovu pink Calvin Klein haljinu uparila sa jarko žutim sandalama. FOTO:
Igrajte se detaljima poput naočara za vid ili broša u vidu leptir mašne. Ema nas uči kako da i svakodnevni outfit učinimo interesantnim. FOTO:
Ema voli dečački prizvuk u svom oblačenju i najčešće mu poseže u svom svakodnevnom stilu. FOTO:
Za razliku od verzije koju smo videli na pisti, žuto-belu haljinu Stele Mekartni, Ema je prošetala u nešto kraćoj varijanti, na 69. Berlinaleu. FOTO:
Za šetnju Njujorkom Ema se odlučila za crvene pantalonama kojima je razbila ustaljenu zimsku paletu boja, a šalom na pruge ispoštovala uvek aktuelan trend prugastog. FOTO:
U jednom od svojih najblistavijih trenutaka na crvenom tepihu, na londonskoj premijeri filma ''The Amazing Spiderman'', Ema je nosila Elie Saab kombinezon. FOTO:
Kako je na prošlogodišnjem februarskom Fashion Week-u u Njujorku ukombinovala crvenu Calvin Klein haljinu uz crvene Brian Atwood cipele, mnogi su ovu kombinaciju deklarisali kao idealnu za Dan zaljubljenih. FOTO:
Na premijeri filma ''Friends with Benefits'', Ema je odala omaž color-block trendu ponevši Giambattista Valli crvenu bluzu uz jarko pink suknju sa peplum detaljem oko struka. Na sve je obula neutralne Christian Louboutin salonke, i u ruci ponela Ferragamo torbicu. FOTO:
Možda je bila nominovana za ulogu nespretne srednjoškolke, ali 68. dodelu nagrade Zlatni globus, dočekala je i više nego spremno, u bledo roze Calvin Klein haljini, bez ikakvih detalja sem svoje plave kose, torbice i prstena. FOTO:
Za šetnju sa dečkom Endruom bira kombinacije koje su udobne, opuštene ali opet stilizovane i usklađene. FOTO:
Karo momenat u ovoj priči jedan je od onih malih noviteta koje nam Ema uvek pruža. Pomalo retro, a i te kako aktuealan, ovaj outfit pobraja sve naše pohvale. FOTO:
Baletanke, ''skinny'' džins, košuljica koja viri ispod džempera, jesu univerzalni Emin recept za svakodnevno izdanje. FOTO:
Nežna Valentino haljina, uz tvid print na cipelama, nonšalantnu frizuru i sofisticiranu šminku, učinilu su Emom jednom oda najzapaženijih gošći Elle-ove proslave posvećene holivudskim damama. FOTO:
Klasika na Emin način sa Burberry trenčom u glavnoj ulozi. Čisto savršenstvo. FOTO:
Ovaj outfit bi jednostavno bio definicija reči ''kul''. Teksas jakna, pocepani džins, prugasta bluzica, kapa i naočare. Niti šta dodati, niti oduzeti. FOTO:
Na premijeri animiranog filma ''The Croods'', u kojem je pozajmila glas jednoj od glavnih junakinja, Ema je zablistala u crno-beloj Lanvin haljini. FOTO:
Tokom hladnijih meseci, Ema se opredeljuje za slojevito oblačenje, koje u sebi ima primesu ''geeky'' izgleda. Uz njen šarm sve ovo dobija konotaciju slatkog i prijemčivog. FOTO:

Pripada onoj generaciji mladih američkih glumica koje ne igraju po holivudskim pravilima, ni kada je u pitanju ponašanje i odnos prema medijima, a ni oblačenje. Emu Stoun (Emma Stone) retko ćete naći na žutim stranicama američkih i svetskih medija, ali se, zato, o njenom stilu piše naširoko, i to od strane onih najkompetentnijih, poput Vogue-a, koji ju je u novembru prošle godine uvrstio na listu najbolje obučenih dama u 2012. godini. Ema je jedna od onih devojaka koje naizgled ne mare, a opet izgledaju savršeno. Njen neopterećujući odnos prema modi i trendovima čini je specifičnom pojavom, kako na crvenom tepihu, tako i na ulicama Kalifronije i Njujorka, gde se najčešće može sresti u pratnji svog dečka Endru Garfilda (Andrew Garfield), kolege i partnera iz dva nastavka serijala fimova o Spajdermenu.

Dok je u privatnom životu fokusirana na udobnost, birajući isključivo ravnu obuću, džins, košulje i komotne blejzere ili kapute, na crvenom tepihu dopušta sebi ekstravaganciju koja odiše retro prizukom. Njen stil je savršena mešavina dekadentnih 30-ih, nežnih 50-ih i aktuelnih modnih trendova. U svakodnevnim izdanjima, najčešće bira košuljice u kombinaciji sa uskim džemperima, u school girl maniru, prateći ih oxfordicama i širokim kaputima, što svemu daje prizvuk dečačkog. Na drugoj strani, pojavljivanja pred blicevima i reflektorima Ema provodi u najnovjim komadima svetskih dizajnerskih imena. Dolce&Gabanna, Chanel, Elle Saab, Bottega Weneta, Jason Wu samo su neki od brendova koje je prošetala tokom svetske turneje povodom drugog nastavka trilogije o Spajdermenu, u kojem je igrala glavnu žensku ulogu.

Prizemnost, prirodnost, specifičan smisao za humor, prepoznatljiva boja glasa i nekonvencionalni stil oblačenja čine da pojava ove mlade, talentovane dame, čije vreme tek dolazi, deluje kao pravo osveženje.