Srpska tradicija
Za Spasovdan na trpezi treba da bude cicvara: Evo kako da je spremite! (RECEPT)
Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara, jednostavno, a jako zdravo i ukusno jelo
Objavljeno: 08.06.2016. 23:00h
10:16h
Autor:
Autor:
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici obeležavaju Vaznesenje Gospodnje, praznik koji je u narodu poznat kao Spasovdan. Prema narodnom običaju, na taj dan se klalo jagnje i spremala se cicvara. A da li znate recept za cicvaru? Ne brinite, jednostavno je, a tako zdravo i ukusno.
Postupak: U dublju posudu staviti mleko da se greje. Za to vreme izgnječite sir, dodajte ulje, kajmak i pavlaku pa sve zajedno stavite u posudu sa mlekom. Kada smesa provri, polako, uz stalno mešanje dodajte kukuruzno brašno. Mešajte dok se smesa ne zgusne. Sklonite sa vatre, pa prohlađeno poslužite uz kiselo mleko ili jogurt.
( Kurir )