Oduševiće vas
Pamuk kiflice: Pecivo sa kokosom mekano kao duša! (RECEPT)
Poslastica za celu porodicu
Autor:
1. U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro umesiti i ostaviti da naraste.
2. Kad testo naraste, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
3. Kiflice ostaviti da odstoje 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
4. U međuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.
5. Pečene kiflice tople valjati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
Hilandarski pasulj: Najlepši recept sa Svete gore!