Isprobajte što pre

Bukovače oca Gavrila: Manastirski recept za najukusnije jelo na vodi!

Idealno za dane posta, ali i kad poželite da pojedete nešto zdravo, ukusno i neobično

Objavljeno: 07.06.2016. 15:07h 16:32h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Iseckati krompir na kriške, šargarepu na kolutove, svežu papriku na krugove, a pečurke bukovače na parčiće.

2. Poređati u vatrostalni ili zemljani sud. Posoliti, staviti suvi začin i druge začine po ukusu.

3. Na maslinovom ulju propržiti susam, pa umutiti dok ne dobijete gustu pastu.

4. Pomešati sveže mleveni paradajz (ili paradajz pire) sa vodom, pa sjediniti sa susamom. Preliti preko povrća, staviti u rernu i peći dok sva voda ne ispari.

Vidim Beograd u bedi i bludu, u kolonama će iz njega bežati: Jezivo proročanstvo oca Gavrila!