Probajte je što pre

Beogradska torta: Srpski specijalitet za pamćenje! (RECEPT)

Kombinacija ukusa u ovoj poslastici nikoga ne ostavlja ravnodušnim

Objavljeno: 30.05.2016. 20:51h 16:14h
Autor:
Foto: Thinkstock

1. Umutiti žumanaca sa šećerom, pa dodati obaren, oljušten i samleven badem, a zatim i sneg od belanaca umućen sa brašnom. Kalup prethodno podmazati maslacem, posuti brašnom, sipati u njega testo i ispeći koru.

2. Pripremite fil: žumanaca dobro izmešajte sa šećerom i brašnom, pa dodati vanilu. Sve izmešati i po malo ulivati mleko. Kuvati krem na šporetu i to na srednjoj vatri, neprestano mešajući.

3. Kad se zgusne, skinuti sa šporeta i mešati dok se ne ohladi. U tako ohlađen krem umešati maslac. Ispečenu koru iseći na tri dela i filovati je ovim kremom.

4. Okolo i odozgo namazati tortu istim kremom, pa je posuti uzduž isečenim bademima.

Puding torta bez pudinga: Turska hit poslastica sa keksom i bananama! (RECEPT, FOTO)