Obavezno probajte

Puding torta bez pudinga: Turska hit poslastica sa keksom i bananama! (RECEPT, FOTO)

Sprema se za svega 30 minuta, a topi se u ustima

Objavljeno: 29.05.2016. 19:12h 20:56h
Autor:
Foto: Youtube Printscreen / Easy Turkish Recipes

Puding torta u koju uopšte ne ide puding postala je apsolutni hit među poslasticama u Turskoj, pa se tako brzinom svetlosti proširila internetom.

Osim što je fantastičnog ukusa i topi se u ustima, ovaj slatkiš se pravi brzo i lako, pa prionite na posao i obradujte ukućane sjajnom poslasticom!

Sastojci: 300 g keksa, 800 ml mleka, 2 kašike brašna, 3 kašike gustina, šolja šećera, kašika putera, 2 kašike kakaa, dve banane i pola šolje mlevenih orašastih plodova po želji, za ukrašavanje.

Priprema: U šerpi izmešati praškaste sastojke - brašno, kakao, gustin i šećer. Lagano umešajte mleko, neprestano mešajući žicom.

Izlomila je keks i zalila ga prostom smesom: Vrhunska brza torta jedne obične domaćice! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Stavite na ringlu i kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dobićete smesu sličnu pudingu. Dodajte puter i kuvajte još malo dok se ne rastopi.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Na radnoj površini ili stolu raširite veći komad providne folije, pa počnite da ređate keks. Poređajte četiri reda po tri keksa, pa premažite skuvanim puding-filom.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Blago razmažite špatulom - nema potrebe da pokrijete baš svaki milimetar keksa, kao ni da redovi keksa budu spojeni. Naprotiv, biće vam lakše ako budu blago odvojeni.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Ponovite postupak sa još jednim redom keksa.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Treći red keksa poređajte, ali sredinu preskočite. U sredinu umesto keksa stavite banane presečene na pola.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Keks regularno namažite filom, i preklopite još jednim redom keksa i takođe namažite čokoladnim filom. Pazite da vam ostane malo fila sam kraj, kako biste premazali gotovu piramidu.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Zatim uhvatite foliju i jednu stranu podignite, tako da se keks nasloni na banane.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Isto uradite i sa drugom stranom. Ovoga puta morate da pridržavate već podignutu stranu, da se ne bi raspalo.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Prebacite foliju preko vrha torte tako da bude pokrivena sa svih strana, pa ako je potrebno, još malo je oblikujte rukama.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Prebacite na tanjir, pričvrstite i bočnu stranu folije, pa ostavite u frižider da se stegne bar 4-5 sati.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Pažljivo uklonite foliju, pa premažite vašu čokoladnu piramidu sa malo preostalog fila.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Odsecite okrajke i oduševićete se izgledom!

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

Pospite tortu mlevenim orašastim voćem po izboru, pažljivo izvadite tortu iz folije, prebacite na tanjir ili poslužavnik i vratite u frižider na još bar dva sata pre služenja.

Foto: Youtube printscreen / Easy Turkish Recipes

To je to - vaša slasna piramida je gotova!

Detaljan postupak pogledajte u videu!

Sočne kokos kocke sa jagodama: Letnji kolač koji sladi i hladi!