Recepti sa Stilom
Sarme sa šampinjonima
Ukusno jelo za svaku priliku
Izvor: stilkurir operater
Priprema: Oprane listove blitve očistite od stabljike i izblanširajte u ključaloj vodi. Izvadite ih i stavite u hladnu vodu. Sitno seckani crni luk kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte iseckane šampinjone i nekoliko iseckanih listova blitve, pobiberite i ostavite da se dinstaju dok ne ispari sva voda koju su pustile pečurke, skinite sa šporeta i ostavite da se smesa potpuno ohladi. Umutite sir i jaje, posolite i pobiberite, pa ovu masu sastavite sa smesom od šampinjona.
Stavite dva lista blitve jedan do drugog, na njih stavljajte fil i umotajte sarmice. U podmazan vatrostalni sud ili tepsiju ravnomerno rasporedite pelat, preko njega pospite seckani peršun i preko toga poređajte sarme. Prelijte ih pavlakom, pospite narendanim kačkavaljem i pecite u rerni oko 15 minuta na 200 stepeni.