Magija kulinarstva

Kolač kišna kap: Nema ukus, miris, ni kalorije, a zaludeo je ceo svet! (FOTO)

Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše

Objavljeno: 26.04.2016. 21:03h 22:32h
Autor:
Foto: Instagram Printscreen / Diningwithkago

"Ukus ovog kolača je izuzetno lak, kao da jedete kapljicu kiše", kaže njegov izumitelj, kuvar Daren Vong. Reč je o kolaču "kišna kap" (Rain drop), novom, najmodernijem kolaču u Njujorku, piše Lisa.rs.

Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše... A ako ga ne pojedete u roku od 30 minuta, nestaće.

Sastojci: 500 ml vode, 15 g praha agar-agar, 12 g šećera.

Priprema: Rastvoriti agar-agar dodajući polako vodu i zagrevati sve dok ne provri. Sipati u modlu u obliku polulopte. Rashladiti 2 sata u frižideru. Servirati sa sirupom od šećerne trske i tostiranim sojinim brašnom (kinako).

Napravite ga i uverite se zašto kolač Rain Drop oduševljava Njujork, sve poklonike japanske kuhinje i ljubitelje poslastica iz celog sveta!

Kolači za kojima je svet poludeo: Neodoljiva munkejk poslastica! (FOTO)