Uživaćete u svakom zalogaju
Kokos torta sa bananama: Osvežavajuća posna poslastica! (RECEPT)
Uz dodatak karamel krema, ovaj slatkiš biće najbolji dezert koji će vaša porodica obožavati
Autor:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.
2. U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte. Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
3. Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).
Kulinarski hit: Uz ovaj prilog ide i riba i meso, a ukus je neverovatan! (RECEPT)