Uživaćete u svakom zalogaju

Kokos torta sa bananama: Osvežavajuća posna poslastica! (RECEPT)

Uz dodatak karamel krema, ovaj slatkiš biće najbolji dezert koji će vaša porodica obožavati

Objavljeno: 20.03.2016. 19:08h 20:42h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.

2. U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte. Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

3. Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).

Kulinarski hit: Uz ovaj prilog ide i riba i meso, a ukus je neverovatan! (RECEPT)