Obavezno probajte

Čokoladne krofne: Stara poslastica u novom ruhu! (RECEPT)

Neodoljivi slatkiš sa ukusnim dodatkom

Objavljeno: 08.03.2016. 12:48h 21:28h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Brašno, puter, kakao, cimet, so, žumance i šecer umutite u jednoj posudi. Izmrvite kvasac pa ga rastvorite u mlakom mleku i dodajte u testo. Umesite i ostavite pola sata da testo nadođe, piše Lisa.rs.

2. Testo premesite na brašnjavoj površini i razvucite na debljinu od 1 cm. Izvadite modlom 20 krugova precnika 7 cm. Na njima napravite modlom rupe prečnika 2,5 cm pa krugove ostavite još 25 minuta da nadolaze.

3. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i pržite krofne sa obe strane dok ne porumene. Ocedite ih od ulja na kuhinjskom ubrusu. Izlomite čokoladu pa je na pari rastopite i prelijte krofne. Ukrasite ih orasima, kokosovim brašnom ili parenim mrvicama.

Slasna, kremasta, hrskava: Puslica torta sa lešnicima! (RECEPT)