Obavezno probajte

Slasna, kremasta, hrskava: Puslica torta sa lešnicima! (RECEPT)

Nećete joj odoleti ni vi, ni bilo ko kome je poslužite

Objavljeno: 07.03.2016. 11:31h 19:46h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Za belu koricu umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajte šećer. Tokom mućenja postepeno dodajte i sirće da masa bude vrlo čvrsta, piše Stvarukusa.rs.

2. Rasporedite preko pek papira u veliki pleh od rerne i pecite na 100 stepeni (u trenutku kad pleh stavljate u rernu, ona treba da bude zagrejana na 250, a kad stavite koricu, osmah smanjite na 100 stepeni). Sušite koru oko 45 minuta pazeći da ne potamni. Ako slučajno počne da tamni, preko stavite papir.

3. Za fil kuvajte na pari žumanca umućena sa šećerom. Prohladite i dodajte umućen maslac i lešnike. Pečenu koru presecite po dužini na tri jednaka dela. Fil podelite na pola i filujte preko dve kore.

4. Treću koru ne filujte nego tortu spolja premažite umućenom slatkom pavlakom i pospite prepečenim lešnicima ili otopljenom čokoladom.

Opija mirisom, osvaja ukusom: Pogačice sa jajima u slanini! (RECEPT)