Isprobajte što pre

Čoko bomba: Rajska poslastica za svaku priliku! (RECEPT)

Niko ne može da joj odoli

Objavljeno: 29.02.2016. 15:13h 08:28h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Žumanca penasto umutite sa 60 g šećera i vanilin-šećerom. Belanca ulupajte s malo soli, pa dodajte 60 g šećera i umutite u žumanca. U jaja dodajte brašno, bademe, gustin i kakao. Testo pecite u kalupu prečnika 24 cm, podmazanom i posutom brašnom, na 180 stepeni oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi.

2. Izlomite čokoladu, pa zagrejte pavlaku i prelijte je preko čokolade tako da se istopi. Puter iseckajte na listiće i umešajte penasto u krem, pa ostavite da se ohladi.

3. Pečen biskvit dva puta horizontalno presecite, pa svaku koru poprskajte rumom i dve kore nafilujte sa po četvrtinom krema. Prebacite na tacnu i poslednju koru premažite ostatkom krema. Stavite u frižider da se hladi oko dva sata. Po želji, garnirajte čokoladom.

Hrskave rolnice sa mesom: Slasni zalogaji kao idealno predjelo! (RECEPT)