Ukusno
Lagani čupavci sa jogurtom: Desert spreman za pola sata!
Za dobre čupavce vam je potrebna volja, pola sata i dosta ljubavi. Rezultati su zadivljujući
Autor:
U dve činije odvojite belance od žumanceta pa penasto umutite prvo žumance, šećer i vaniln šećer. Kada umutite dodajte u smesu umućeno belance. Zatim dodajte ulje, prosejano brašno i pola kesice praška za pecivo.
Mutite dok se smesa ne sjedini zatim dodajte jogurt i mutite još malo.
Smesu izlijte na pleh i pecite na 180 stepeni dok se biskvit ispeče.
Za preliv, čokoladu otopiti na pari, dodati vanil šećer, šećer u prahu, maslac i mleko. To sve dobro mešati na pari dok se ne pretvori u jednoličnu masu.
Gotovi, ohlađeni biskvit iseći na kocke. Svaku umočiti u smesu od čokolade, pa u kokos, ostaviti da se dobro ohladi.
Jagnjeći gulaš sa boranijom: Ljutkasto i slasno!