Stvaraće dok je živ

Pol Makartni: Ne želim u penziju

Povodom izlaska novog albuma, frontemen Bitlsa i jedan od najznačajnijih muzičara svih vremena rekao je da još uvek može da stvara hitove

Objavljeno: 01.09.2013. 16:10h 23:46h
Autor:
Foto: Fonet

Sedamdesetjednogodišnji muzičar Pol Makartni (Sir Paul McCartney) izjavio je povodom izlaska novog albuma New da ne želi nikada da se penzioniše i da će praviti muziku dok god bude bio za to sposoban.

http://www.youtube.com/watch?v=pE_1V0phMW8
"Mnogo ljudi mi prilazi na ulici i saopštava da im je moja muzika promenila život, ali to mi kažu i moji prijatelji muzičari kao što su Tom Peti (Tom Petty) i Dejv Grol (Dave Grohl). Za mene je najvažnije da obožavam da pravim muziku, pa čak iako se penzionišem opet ću se baviti muzikom. Tako da se zapravo nikada neću ni penzionisati. Od čega bih se uopšte penzinisao, baviću se muzikom za džabe", rekao je Makartni tokom gostovanja na jednoj američkoj radio stanici.

Vremešni muzičar smatra da mu još nije vreme za penziju, kao i da još uvek može da stvara hitove.Nova Makartnijeva pesma Now objavljena je 29. avgusta i po nekim kritičarima dosta podseća na period u kome je napisao pesmu Penny Lane. Istoimeni album će se u prodaji pojaviti 14. oktobra u Britaniji, a dan kasnije u SAD- u i ostatku sveta.