Recepti sa Stilom
Sladoled od lešnika
Obradujte najdraže ovom ukusnom poslasticom
Objavljeno: 30.08.2013. 14:07h
13:18h
Izvor: Kristina Vidić
Izvor: Kristina Vidić
Prokuvajte lešnike sa mlekom pa ostavite da prenoći u frižideru. Mleko procedite, a lešnike malo jače stisnite kašikom kako bi se mleko dobro iscedilo iz njih. U šerpi umutite žumanca, gustin, šećer i vanilu. Mleko zagrejte do tačke ključanja i uz stalno mešanje sipajte ga u smesu sa jajima. Kad se zgusne, sklonite sa vatre, dodajte kockice čokolade i izmešajte da se sve lepo sjedini. Ostavite u zamrzivaču na dva sata, a zatim dodajte slatku pavlaku, sve umutite mikserom i vratite u zamrzivač barem na šest sati.
Savet: Lešnike možete da čuvate u zamrzivaču do dve godine. Tokom odmrzavanja, prvo ga stavite u frižider, a zatim ga odleđujte na sobnoj temperaturi kako biste izbegli kondenzaciju