Odličan recept

Grčki keksići: Tope se u ustima, idealni uz čaj i kafu! (RECEPT)

Napravite jednostavan, a ukusan slatkiš

Objavljeno: 29.01.2016. 18:24h 22:34h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Penasto umutite puter, pa dodajte šećer i jaje i postepeno dolivajte ulje. Kašiku po kašiku, dodajte sok. Pomešajte s brašnom i zamesite testo, pa ga uvijte u celofan i na jedan sat stavite u frižider, piše Lisa.rs.

2. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini na oko 3 mm debljine. Izvadite kalupom zvezdice, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Probodite ih na više mesta. Rernu zagrejte na 170 stepeni i kolačiće pecite 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade.

3. Glazura: Pomešajte šećer i vodu, dodajte med i sve zajedno zakuvajte uz neprekidno mešanje. Zvezdice uronite u prohlađenu glazuru, a zatim ih pospite mešavinom cimeta i oraha.

Hrskava i mekana, sa ukusom detinjstva: Tradicionalna srpska gibanica! (RECEPT)