Obavezno probajte
Hrskava i mekana, sa ukusom detinjstva: Tradicionalna srpska gibanica! (RECEPT)
Slasni ukus domaće pite ništa drugo ne može da zameni
Autor:
1. Izgnječite sir, pa umutite jaja i dodajte ih siru. U dobijenu smesu stavite prašak za pecivo, o,5 dl ulja i sve to izmešajte, da se masa sjedini. Naknadno dodajte prvo pola, a zatim i celu čašu, ako je potrebno, kisele vode, da se masa razredi.
2. Tepsiju premažite uljem. Ostatak ulja pomešajte sa 1dl kisele vode. Na dnu tepsije poređajte dve kore i premažite ih sa pomešanim uljem i vodom. Zatim, uzimajte koru po koru i zgužvanu je utapajte u fil sa sirom i jajima, pa tako natopljene kore ređajte i tepsiju jednu do druge. Vodite računa da ne budu previše blizu jedna drugoj i da ih ne natopite previše filom.
3. Kad popunite šerpu zgužvanim korama, preklopite ih sa još dve kore, poređane jedna preko durge. Rernu zagrejte na 200 stepeni, a gibanicu pecite oko 45 minuta.