Slasni zalogaji

Brzo, lako, jeftino: Čokoladne kocke bez jaja i mleka (RECEPT)

Ono što ste mislili da je osnovno, za ovu poslasticu vam uopšte ne treba

Objavljeno: 27.01.2016. 13:44h 16:52h
Autor:
Foto: Shutterstock

1. Uključite rernu na 180 stepeni. Premažite uljem četvrtasti pleh od 20 centimetara i u njemu pomešajte prvih pet sastojaka.

2. U smesi napravite tri udubljenja, dve male i jednu veću. U jedno malo udubljenje stavite alkoholno sirće, u drugo male udubljenje ekstrakt vanile i u treću, najveću, biljno ulje. Sve zalijte vodom i pomešajte u jednoličnu smesu.

3. Pecite u rerni oko 35 minuta. Pipnite čačkalicom za proveru - ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu.

4. Pripazite samo da ne prepečete kolač.Ukrasite kolač čokoladnom glazurom i postpite koksovim brašnom li mlevenim orašastim plodovima.

Savet: Kolač možete ispeći i u okruglom kalupu i tako pretvoriti u tortu, ili u kalupima i napraviti mafine.

Brzo se prave, još brže pojedu: Slasne italijanske oblande (RECEPT)