Probajte obavezno

Jagnjeće pečenje u mleku

Ovo je jedan od onih recepata koji se nerado deli s koleginicama, već se prenosi u nasleđe po ženskoj liniji - ćerkama i snajkama...

Objavljeno: 17.01.2016. 20:11h 10:40h
Autor:
Foto: Profimedia

1. Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri, piše Lisa.rs.

2. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha.

3. Pecite sat do sat i po vremena, da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče. Pred kraj otklopite ili skinite foliju. Pospite peršunom i služite uz kajmak.

Mafini sa makom i pomorandžom! (RECEPT)