Recepti sa Stilom

Šaran sa pirinčem

Ukusno i zanimljivo jelo

Objavljeno: 27.08.2013. 12:45h 04:38h
Foto: Shutterstock

Sitno sečen praziluk propržite na malo ulja, dodajte pirinač i nalijte vodom da prekrije pirinač. Pomešajte, pospite biljnim začinom, sitno seckanim peršunom i belim lukom, origanom, ruzmarinom i bosiljkom. Sipajte ulje i sve dobro promešajte. Očišćenog šarana zasecite na nekoliko mesta, posolite i dobro premažite mešavinom ulja i začina. U vatrostalnu činiju sipajte pirinač i odozgo stavite šarana. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite 20 minuta na 250 stepeni. Sklonite foliju, prelijte crnim vinom i vratite u rernu dok riba ne porumeni.

Savet: Ako nemate vremena za postepeno otapanje zamrznute ribe, stavite je u plastičnu kesicu, zavežite joj krajeve i potopite u toplu vodu