Svaka čast

Najhumanija devojčica (9): Nećete verovati šta je sve uradila u poslednje 3 godine! (FOTO)

Pre tri godine ovaj mali genijalac je donirao hranu iz svoje bašte u vrednosti na hiljade dolara. Naredne godine je počela da sakuplja sredstva za higijenu, a zatim i garderobu, uključući preko stotinu kaputa. Sada su na red došla skloništa za beskućnike

Objavljeno: 05.01.2016. 15:45h 17:48h
Autor:
Foto: Facebook / Haileysharvest

Kada je Hejli Fort odlučila da želi da napravi sklonište za lokalnog beskućnika Edvarda, roditelji su joj objasnili da prvo mora da napravi nacrt projekta. Ova devetogodišnja devojčica se odmah bacila na posao i osmislila mini-kuću od 3 kvadratna metra.

Dobrota koja tera suze na oči: Mladići daruju beskućnike za Božić! (VIDEO)

Hejli gotovo celog života nešto pravi, bilo da pomaže mami Mirandi u nekim kućnim projektima, savetuje se sa dekom koji je građevinski radnik ili da sama nešto "petlja". Ali kada je u pitanju bila izgradnja Edvardove kućice, sve je sama uradila, sem najtežih poslova u kojima su joj pomogli roditelji (kao što je podizanje teškog materijala). Takođe, roditelji su joj zabranili da sama koristi motornu testeru da se ne bi povredila i dozvolili su joj da radi samo sat vremena dnevno, tako da je za izgradnju kuće (koja ima prozore, izolaciju i solarne panele za struju) bilo potrebno nekoliko meseci.

Deka (80) heroj: Psima lutalicama napravio vozić, oduševiće vas zašto! (FOTO, VIDEO)

"Da se samo ona pita, pravila bi kuće po ceo dan", rekla je Miranda.

Ova skloništa na točkovima (zbog lakšeg premeštanja) su deo humanitarnog projekta kojeg je pre 3 godine pokrenula tada 6-godišnja Hejli. Hajli i njena mama su srele na ulici beskućnika koji ih je zamolio za neki sitniš, tako da su mu njih dve kupile hranu. U povratku kući, Hejli je pitala mamu da li može da napravi baštu u kojoj će da uzgaja hranu za njega i ostale beskućnike. Od tada je ovaj mali genijalac donirao hranu iz svoje bašte u vrednosti na hiljade dolara. Naredne godine je počela da sakuplja sredstva za higijenu, a zatim i garderobu, uključući preko stotinu kaputa.

Radikalna odluka šefa: Saznao da su radnica i njena deca beskućnici, evo šta je uradio! (VIDEO)

Sada joj za izgradnju mini-kuća treba još više novca, ali zahvaljujući doniranom materijalu, uspela je da za samo 400 dolara napravi dom beskućniku.

"Ako želi da prestane sa tim u bilo kom trenutku, mi ćemo je podržati u tome", rekla je mama Miranda, objašnjavajući da devojčicu niko ne primorava da čini ovoliko velika dobra dela, već da je sve to isključivo njena ideja. Međutim, Hejli je već zacrtala sledeći cilj - da izgradi bar 10 skloništa za beskućnike u naredne dve godine.

"Želim da budem inženjer", kaže Hejli, apelujući na druge ljude da se priključe njenoj akciji.

Mališan (6) ogromnog srca: Video beskućnika na ulici, evo šta je uradio! (FOTO, VIDEO)